User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: http://mindenkineklehetoseg.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=updated Lehetőség Mindenkinek Mekk Farm - városból vidékre (Mindenkinek Lehetőség): Banya TTP

Banya TTP


Banya TTP, vagyis AnyaBanya Tipjei - Trükjei - Praktikái 
a konyhában, házban és házkörül, amik megkönnyítik az otthoni munkát.




1. Magától kiesik a megsült tészta a tepsiből, vagy a formából, ha sütés előtt vékonyan kikenjük az edényt zsiradékkal (zsírral, margarinnal), majd 10 percre a mélyhűtőbe tesszük. Ebbe a hideg tepsibe, formába, helyezzük bele a sütni kívánt, süteményt, vagy tésztát-

2. Szépen fog csillogni minden olyan ékszerünk, ezüsttárgyunk, evőeszközünk, amelyeket fokrémmel bekenünk és utánna puha, száraz ruhával átpolírozunk.

3. Tiszta marad a tűzhely lapja, nem fut ki főzés közben az étel az edényből, ha a fedő alá egy fogpiszkálót, vagy hurkapálcát teszünk. Így a gőz el tud távozni, de a fedő hatása azért érvényesül.

4. Még finomabb lesz a párolt vörös káposzta, ha a hagymán kívül teszünk még hozzá almát, körtét, vagy aszalt szilvát.

5. Újra újak lesznek a kinyúlt kötött holmik és visszanyerik eredeti formájukat, ha rövid időre forralt ecetes vízbe, majd utána rögtön hideg esetes vízbe mártjuk őket.

6. Nem bőrös az a puding, amelyikre kevés porcukrot hintünk miután megfőtt.

7. Jó porhanyós lesz a disznó és marhahúsból (öreg tyúkból is :) ) készült sült, ha elkészítés előtt egy kevés sütőporral (étkezési szódabikarbónával) beszórjuk a szeleteket, de tehetünk csipetnyit a húsleveshez, pörkölthöz és egyáltalán minden húsból készült ételhez (DE CSAK a húshoz!)

8. Könnyebb díszíteni a csokoládéval, ha használat előtt rövid ideig fagyasszuk, majd zöldséghámozóval kezdjük faragni, forgácsolni. Kezekre vigyázni! Csokireszeléket sajtreszelővel készíthetünk.

9. Hamar beérnek az éretlen, zöld gyümölcsök (banán, kivi, körte, stb.), ha külön-külön újságba csomagoljuk őket. FIGYELEM: nem csupa festék, fényes reklámújságba, hanem sima "régi típusúba" , például Helyi Téma :).

10. Ismét egyenes lesz a partvisunk eldeformálódott szőrzete, ha vízgőz fölött tartjuk 10-15 percig.

11. Megint fehér lesz a barnuló krumpli (burgonya), ha a főzővízbe kevés ecetet öntünk. A burgonya nem veszi át az ecet ízét.

12. Nem párásodik be a fürdőszoba tükör, ha áttöröljük a Párunk borotva habjával. Borotvazselé nem jó! Amikor kezd ismét párásodni, akkor megismételjük a procedúrát :).

 13. Ha nehezen működik a cipzár ruháinkon, csizmánkon kenjük be a fogakat szappannal és párszor húzgáljuk le föl a cipzár kocsiját. Csak hagyományos szappannal működik, folyékony szappannal és más csodával nem! Nem baj, ha ismét elakad, mondjuk mosás után, mert ez a művelet barmikor megismételhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése